Kaskenpolttajat RY

Kaski kantaa, nauris antaa VOIMAA!

Uusimmat jutut ja kuulumiset löydät facebookista ja instagramista.

Facebook:

https://www.facebook.com/kaskenpolttajat?fref=nf&ref=embed_page

Instagram:

https://www.instagram.com/kaskenpolttajat?igsh=MTQ1eGJ6azhvY2JiOA==

Lippukuntaretki 25-27.11.2022- pikakelaus

Pikakelaus retkellä kirjaimellisesti pikakelattiin vuoden kulku. Juhlittiin niin vappua kuin joulua. Ohjelma ja ruokailut olivat kaikki erilaisiin juhliin liittyviä. 

Mukana oli koko lippukunta. Sudenpennut tosin saapuivat vasta lauantaina. Samaan hetkeen tarpojat pääsivät siirtymään kamiinatelttaan yöksi. Teltan pystytys aiheutti hieman päänvaivaa, mutta sisukkuus palkittiin. 

Retki oli aikalailla täynnä kommelluksia, sillä saunaan ja pesuille emme päässeet. Lämmintä vettä ei vain yksinkertaisesti tullut. Onneksi retken johtajisto oli kokenutta ja keksi kaikenlaisiin tilanteisiin ratkaisuja. 

Kesäleiri VäNKä-VeLMu 2022

Urhoollinen joukko Kaskenpolttajia suuntasi kesäkuun alussa telttaleirille Kirkkonummen Hilaan. Säät suosivat ja telttailu maistui. Leirin teemana oli Heinähattu ja Vilttitossu, joten leirinaikana tutustuttiin moniin Kattilakosken perheen ystäviin ja naapureihin. Pääsimme mm. Alibullenin neitien taikinaterapiaan sekä pelastimme Rillirouskua pulasta. Teimme myös mainion vesikulkuvälineen eli donitsin. Opimme myös miten toimia vesillä kanoottien/kajakkien kanssa. Mukava leiri kerrassaan! 

Avoin partiopäivä Espoonlahdessa 8.9.2018

Tervetuloa Espoonlahden lippukuntien yhteiseen tapahtumaan 8.9.2018 klo 10-14 Koulumäen koululla! Paikalla mm. pomppulinna, Escape Room, boulderkontti, VPK, SPR ja muuta mukavaa! Tapahtuma on täysin ilmainen ja ennakkoilmoittautumista ei vaadita! Kaikki mukaan!

https://www.facebook.com/events/1050449358448423/

Lippukuntaretki 23.9.2016

Lippukuntaretki 23-25.9.2016

Perjantaina Kattilajärven leirikeskukselle kokoontui joukko seikkailijoita, tarpojia, samoajia, vaeltaja ja johtajia. Matkan alkaessa oli jokaiselle matkaseurueelle annettu kirje. Kirje sisälsi tietoa siitä mitä tuleva viikonloppu sisältäisi. Matka Tajattlopneksak planeetalle alkoi. Telttojen ja laavujen pystyttämisten jälkeen kokoonnuimme iltapalalle ja sen jälkeen iltanuotiolla.Tapasimme kummallisia asukkaita joilla oli mitä kummallisimpia tapoja. Yritimme leikkimistä varten muodostaa piiriä, mutta uudet ystävämme eivät oikein ymmärtäneet sitä samoin kuin me maapallolla asuvat. He kutsuivat meitä maakalaisiksi. Ilta sujahti nopeasti ja oli aika painua nukkumaan.

”Voiko ihanammin aamuni enää alkaa” kaikui korviimme aamuherätyksessä. Aamupalalle kömpi joukko nälkäisiä retkeläisiä.Mutta mitä kummaa? Aamupuuro olikin Tajattloppien tekemää ja hieman kummallista. Söimme kuitenkin kohteliaasti aamupalan ja siirryimme yhteiseen Tajattloppien aamuyhteys hetkeen. Meistä se vaikutti aamujumpalta. Pian saapuivat sudenpennut ja muutama vanhempi. Yhteisen aloituksen jälkeen sudenpennut pääsivät majoittumaan. Voi sitä riemua kun kahdeksan sudenpentua kirmaa täyttämään teltan! Isommat retkeläiset pääsivät näyttämään Tajattlopeille kuinka meillä tehdään ruokaa. Trangiat siis esille ja näin valmistui nuudeli-lihapullatomaattiruoka. Sudenpennut saivat lounaaksi Tajattloppien valmistamaa ruokaa. Vaikea sanoa mitä se oli, mutta hyvin maistui!

Lounaan jälkeen päästiin kiertämään pienemmissä ryhmissä erilaisilla toimintapisteillä. Yhdellä pisteellä harjoiteltiin ensiapu taitoja. Sieltä päästiin kokeilemaan erilaisia Tajattloppien olympialaislajeja kuten pussihyppelyä. Tässä kohden treenasimme jo sunnuntain perhetapahtumaakin varten. Suunnistus pisteellä päästiin juoksemaan metsään, kuten eräs sudenpentu asian ilmaisi. Avaruusraketin rakentaminen kotiin pääsemiseksi aloitettiin onnistuneesti. Raketista tulikin hieno ja kuten eräs toinen sudenpentu kertoi, oli raketti ihan paras hänen rakentamistaan raketeista. Viimeisellä rastilla harjoiteltiin sytyttämään tulitikkuja, vuolemaan sytykkeitä ja näin ollen sytyttämään nuotio. Maistelimme myös luonnonantimista tehtyä teetä.

Ennen päivällistä isommat retkeläiset eli seikkailijat ja tarpojat pääsivät melomaan. Tällä aikaa sudenpennut pääsivät kokkaamaan trangioilla samaista nuudeli-lihapullatomaattiruokaa. Uutta ja jännää!

Päivällisen jälkeen halukkaat pääsivät saunaan ja pesuille. Osa retkeläisistä jäi vuolemaan ja leikkimään. Saunojen jälkeen kokoonnuimme iltanuotiolle jossa leikimme erilaisia laululeikkejä kuten ”Mopolla mennään”ja olimmehan me raviradallakin. Ohjelmassa oli myös sketsejä eli lyhyitä humoristisia näytelmiä. Näitä olivat esimerkiksi ”Se on loppu nyt”, murkkupesä ja ”Joko nyt?”. Iltapalalla saimme lämpimiä voileipiä ja muffinsseja. Illan päätteeksi kokoonnuimme kuuntelemaan iltatarinan joka kertoi Minorista, pienen pienestä elektronista jonka tehtävä maailmassa on kuitenkin suuren suuri. Lopulta leiri hiljeni ja yörauha alkoi.

Aamulla sudenpentuteltta heräsi kukonlaulun aikaan. Iloa, intoa ja touhua! Aamupalaa, siivoilua ja pakkailua. Leikkejä ja vuolemista. 11.00 aikaan saapuivat vanhemmat ja sisarukset. Yhteisillä toimintarasteilla päästiin vielä rakentamaan rakettiin ohjausjärjestelmä, jotta kotiin lähtö onnistuisi. Olympialaisissa päästiin haastamaan perheen jäseniä ja kavereita. Nuotiolla paisteltiin makkaraa ja tarjolla oli salaattia sekä leipää. Uusilla syntymäpäivälahjaksi saaduilla lettupannuilla tehtiin lettuja koko porukalle. Tarpojatyttöjen tekemä laiva laskettiin yhdessä vesille. Lopuksi vanhemmat pääsivät vielä juttelemaan lippukunnan asioista muutaman johtajan kanssa ja lapset leikkimään viikonlopun parhaita leikkejä. Ja sitten loppusiivous ja kotiin lähtö!

Huollolle ja johtajistolle jäi vielä retken jälkeistä puuhaa mukana olleiden tavaroiden huoltamisen merkeissä.

Kiitos kaikille osallistuneille. Mukavaa oli!

Muutama fakta:

Retkeläisiä 17, samoajia 9, vaeltajia 1, aikuisia 4, vanhempia la-su 3, sunnuntaina vieraita n. 25. 1 kappale leirikoiraa. Telttoja/laavuja pystyssä 8, riippumattoja monta. Trangioita käytössä 8. Grillimakkaraa 152 kpl, lämpimiä voileipiä 6 pellillistä, puuroa litroittain. 2 ihanaa aamua. Huoltava huolto ja ruokkiva keittiö. Ja erään sudenpennun elämän ”tää on mun ihan eka oma kiehinen”.

© 2024 Kaskenpolttajat RY

Theme by Anders NorenUp ↑