Mitä partiossa tehdään?
Partion keskeisimmän osan muodostavat oman ryhmän viikoittaiset kokoukset. Ryhmät kokoontuvat tulevan toimintakauden 2024-2025 Pisan Kartanolla ja Eestinkallion koululla.
Ryhmät on jaettu iän mukaan, jotta tekeminen on sopivan haastavaa ja palkitsevaa. Näissä kokouksissa leikitään, askarrellaan, kokataan, opetellaan erilaista taidosta aina ensiavusta retkeilyyn ja pohditaan erilaisia kysymyksiä elämästä. Joskus saatetaan ihan vain laskea pulkkamäkeä, käydä luistelemassa, tutustumassa poliisi- tai paloasemaan, tai vaikkapa museossa.
Partioon kuuluvat isolta osalta retket. Retket voivat kestää yhden päivän, yhden yön tai kaksi yötä. Niissä päästään kokeilemaan kokouksissa opittuja taitoja, liikkumaan luonnossa, tekemään sellaista mikä ei kaupungissa ole mahdollsta, syömään hyvin ja nukkumaan teltassa tai kämpässä. Retket voivat olla joko ryhmän omia tai vaikka koko lippukunnan yhteisiä.
Lisäksi partioon kuuluuvat partiotaitokilpailut, joissa kuljetaan rastilta toiselle suorittamassa tehtäviä. Kisoja on eritasoisia, nuoremmilla keskitytään yleensä opettelemaan yhdessä toimimista ja hyvää käytöstä, kun taas vanhemmat voivat halutessaan pistää taitonsa todellisen testiin. Kaikissa kisoissa on kuitenkin tärkeintä hauskanpito, yhdessä tekeminen ja reilu peli.
Eri partiojärjestöt järjestävät erilaisia tapahtumia, jotka saattavat vaikkapa koota jonkin alueen tietynikäiset partiolaiset yhteen. Esimerkiksi vuonna 2019 Espoonlahden lippukunnat järjesti alueen tarpojille (12-14 vuotiaat) ystävänpäivänä tapahtuman SuperParkissa.
Leirit muistuttavat retkiä, mutta kestävät pidempään ja ovat kokoluokassaan suurempia. Leirejä järjestävät lippukunnat, alueyhdistykset, piirit, Suomen Partiolaiset, kuin myös maailmanjärjestöt. Niiden koot vaihtelevat lippukuntien muutamasta kymmenestä osallistujasta aina Suomen Partiolaisten yhteisen leirin yli 15 000 osallistujaan. Maailmanjamboreilla osallistujia saattaa olla jopa 40 000.